Support

Wat is 123people en hoe kan ik het gebruiken als een instrument om mijn digitale voetafdruk te controleren en te managen?
123people is een gratis real time zoekservice die publiek beschikbare informatie weergeeft op internet, bijvoorbeeld profielen op sociale netwerken. 123people laat gebruikers hun digitale voetafdruk controleren door weer te geven welke persoonlijke informatie openbaar beschikbaar is op het web.

Houdt u er alstublieft rekening mee dat 123people een dienst levert die een zoekopdracht naar namen gerelateerde informatie vereenvoudigt. We kunnen echter geen zekerheid geven dat de gevonden informatie op internet betrekking heeft op een persoon, aangezien een zoekopdracht is gerelateerd aan een naampaar, niet aan een specifiek persoon.

Des te vaker een naam voorkomt, bijvoorbeeld Jan de Vries, des te minder specifiek de gevonden informatie zal zijn. We slaan geen persoonsgerelateerde profielen of informatie op. Dit betekent dat wij geen onderscheid kunnen maken tussen verschillende personen die worden weergegeven in onze zoekresultaten. Aangezien 123people gevestigd is in Wenen, Oostenrijk, zijn wij gebonden aan en geregistreerd onder de Oostenrijkse Wet op Bescherming van Persoonsgegevens.

Elk zoekresultaat herbergt een zekere mate van onnauwkeurigheid; resultaten zijn vaak niet gerelateerd aan één enkel individu. Aangezien wij een geautomatiseerde zoektechnology hebben ontwikkeld, is 100 procent nauwkeurigheid onmogelijk. We vertrouwen erop dat de ‘menselijke factor’, de gebruiker dus, het eindoordeel velt of de beschikbare informatie relevant en van toepassing is op welk individu.

3 stappen uw digitale voetafdruk te controleren en te managen:
1) Neem contact op met de oorspronkelijke bron
2) Contacteer ons
3) Professional Services

1) Neem contact op met de oorspronkelijke bron
Als u niet gevonden wilt worden op 123people, adviseren wij u om de onjuiste persoonlijke informatie te (laten) verwijderen bij de oorspronkelijke bron of website. Deze gegevens verdwijnen vervolgens weer van 123people en andere zoekmachines zonder onze tussenkomst. U kunt via een zoekopdracht naar uw naam bij 123people alle links naar databronnen achterhalen. De bron is duidelijk zichtbaar via een symbool of een tekstlink.

Gelieve te noteren dat:
nadat de informatie verwijderd is bij de originele bron, bestaat de mogelijkheid dat de informatie nog altijd weergegeven wordt op onze website doordat de link tijdelijk is opgeslagen in de cache van andere zoekmachines, zoals Yahoo, Bing en Google. Het cachegeheugen wordt geregeld ververst, niettemin kan het enige weken duren totdat de update is uitgevoerd. Als u echter wilt dat wij de informatie verwijderen die op u betrekking uitdrukkelijk van onze website zonder iets te veranderen aan de oorspronkelijke bron kunt u:

2) Contacteer ons hier
Als u echter wilt dat gegevens die expliciet op u van toepassing zijn verdwijnen van 123people, dan willen wij u daar graag bij helpen.

Gelieve te noteren dat:
Bij overige gegevens hebben wij de links uit de specifieke zoekresultaten nodig die rechstreeks verwijzen naar de persoonlijke informatie in kwestie.

Hoe identificeert u uw persoonlijke links?

1) Zoek het bewuste naampaar op 123people;

2) Klik op de link in het zoekresultaat.

3) Kopieer de volledige link uit het grijze 123people frame van de pagina waar naar verwezen wordt (bijvoorbeeld Volkskrant.nl/etc) of de link die verschijnt bij de preview thumbnail.

Let op:
In sommige zeldzame gevallen is er geen grijs frame – kopieer de link van de URL-balk van uw browser.

4) Stuurt u ons de links toe via e-mail samen met uw volledige naam en wij zullen de links beperken in onze zoekdienst, in overeenstemming met de Oostenrijkse wet op de bescherming van persoonsgegevens.

Houdt u er rekening mee dat hoewel wij een link kunnen beperken bij 123people, de informatie nog altijd publiek aanwezig kan zijn op het internet. Dit houdt in dat als iemand een zoekopdracht via een andere zoekmachine naar deze naam uitvoert, mogelijkerwijs de link alsnog tevoorschijn komt.
Klik hier om contact met ons op te nemen

Als u niet in staat bent de oorspronkelijke bron te contactaren en u wilt de inhoud volledig verwijderen van het internet, dan raden we aan deze diensten te gebruiken:

3) Professional Services
Er zijn professionele diensten die de online reputatie van hun cliënten managen en helpen om informatie te verwijderen uit een oorspronkelijke bron. Voor verdere informatie kunt u een van deze diensten contacteren: www.reputationdefender.com
www.myonid.com