FAQ

V:Wat is 123people?
A:123people is een internet personenzoekmachine. 123people helpt met het vinden van informatie over vrienden, bekenden, prominenten en andere mensen op het internet. De zoekresultaten zijn voor een optimale overzichtelijkheid gestructureerd weergegeven. Ze omvatten treffers van diverse zoekmachines met foto’s, video’s, e-mailadressen, adressen en telefoonnummers, profielen en sociale netwerken, blogs, documenten, instant messenger-adressen, nieuws en open Amazon-wensenlijstjes.

V:Welke gegevens vindt 123people?
A:123people zoekt naar persoonsgerelateerde informatie die openbaar toegankelijk is op het internet.

V:Hoe structureert 123people de zoekresultaten?
A:Na het opstarten van een zoekopdracht presenteert 123people de relevante informatie die toegekend zou kunnen worden aan de zoekterm zoals zoekresultaten voor de verschillende secties (foto’s, video’s, telefoonnummers, e-mailadressen, weblinks, woordwolk, sociale netwerk profielen, biografieën, Instant MessengerMicroblogs, documenten en Amazon-wensenlijsten).

V:Waar zijn de kleine tabs in de titelbalken van elke sectie voor?
A:Met de tabs kun je de zoekresultaten naar believen filteren. Klik je bij de sectie bijvoorbeeld op “Documenten” op de tab met het PDF-symbool dan worden alleen de gevonden PDF-documenten getoond.

V:Wat betekenen de kleine symbolen links naast elk zoekresultaat?
A:Deze symbolen tonen de bron van de treffers, ook de internetpagina’s waar de informatie gevonden is. Als je op het symbool klikt dan wordt de originele website geopend.

V:Hoe komt een woordwolk tot stand?
A:De termen die vermeld staan in de woordwolk komen statistisch gezien het meest voor in samenhang met je naam.

V:Waarom wordt mijn website niet gevonden door 123people?
A:Het is mogelijk dat de gezochte naam niet verbonden is met de website. Een andere mogelijkheid is dat de website niet geoptimaliseerd is voor zoekmachines en daarom een slechte zoekmachine ranking heeft. 123people verbetert doorlopend de resultaten dus het is mogelijk dat jouw website binnenkort gevonden wordt.

V:Waar kan ik fouten en problemen met de website melden?
A:De email ondersteuning van 123people is bereikbaar via searchsupport_nl@123people.com.

V:Wat heb ik eraan om me bij 123people te registreren?
A:Als je je registreert, dan kun je de weergave van je e-mailadres beheren en kiezen voor het ontvangen van reguliere updates van de zoekresultaten. Je kunt ook de instellingen voor de 123people-newsletter veranderen.

V:Ik heb me nog nooit geregistreerd of aangemeld bij 123people. Waarom verschijnt er dan toch informatie over mij?
A:123people is een zoekmachine, die openbaar toegankelijke informatie vindt op het internet. De karakteristiek van de zoekmachine vereist dat bij 123people geen informatie handmatig verwijderd of toegevoegd kan worden. 123people helpt de bronnen van de gegevens te identificeren, zodat je in de originele bron veranderingen kunt uitvoeren (zie het symbool naast het resultaat).

V:123people vindt wel gegevens van mij, terwijl ik die nooit openbaar gemaakt heb.
A:De gegevens moeten vrij beschikbaar zijn op internet om gevonden te kunnen worden door 123people. De bron is makkelijk te controleren. Klik op het symbool naast de zoekresultaten en de website waarop de gegevens staan, wordt getoond.

V:Verzamelt 123people systematisch persoonsgerelateerde gegevens?
A:Nee, 123people voert in real time een zoekopdracht van een klant uit. Om technische redenen worden de gegevens tijdelijk opgeslagen in de cache.

V:Kan 123people ook gegevens vinden die beschermd zijn met wachtwoorden?
A:Nee, 123people zoekt en vindt alleen gegevens die openbaar toegankelijk zijn op het internet. Gegevens die beschermd worden met een wachtwoord, worden door 123people niet gevonden.

V:Toont 123people persoonsgerelateerde gegevens zoals telefoonnummers of adressen?
A:Ja, 123people vindt informatie die openbaar toegankelijk is op het internet, zoals bijvoorbeeld uit een electronisch telefoonboek.

V:Kan 123people informatie verkeerd toekennen?
A:Op 123people wordt informatie niet samengevoegd en worden zoekresultaten alleen weergegeven.

V:Wat gebeurt er wanneer informatie in de originele bron veranderd wordt?
A:De zoekopdrachten van 123people zijn in real time, veranderde informatie wordt daarom snel getoond.

V:Ik heb mijn gegevens in de originele bron verwijderd. Waarom wordt mijn informatie nog altijd aangegeven bij 123people?
A:Om technische redenen worden de gezochte gegevens tijdelijk opgeslagen in de cache. De gegevens worden bij bepaalde omstandigheden nog enige dagen getoond voordat ze verwijderd worden.

V:De zoekopdracht naar een persoon levert niets op. Waarom niet?
A:Hoogstwaarschijnlijk is de gezochte persoon niet vertegenwoordigd op het internet of in een sociaal netwerk.

V:Waarom is de informatie die tevoorschijn komt bij mijn naam niet nauwkeurig?
A:Voor een zoekterm, zoals een naam, wordt meerdere informatie gevonden. In veel gevallen zijn de resultaten niet aan één persoon toe te kennen (bijvoorbeeld Wim Jansen) maar ook aan een andere persoon met dezelfde of gelijksoortige naam. 123people verbetert doorlopend het zoekproces om de nauwkeurigheid van zoekresultaten te maximaliseren.

V:Ik heb contact gezocht met de klantenservice van 123people. Wanneer kan ik een antwoord verwachten?
A:Normaal gesproken worden emails verstuurd naar searchsupport_nl@123people.com binnen 72 uur beantwoord. Let op dat volgens §27(4) van de Oostenrijkse Wet Bescherming persoonsgegevens, de termijn voor het verwerken van verzoeken voor rectificatie of verwijdering, acht weken na ontvangst van een verzoek bedraagt. Binnen deze termijn verwerken wij graag uw verzoeken en en delen u aansluitend mee of wij uw verzoek konden behandelen of waarom wij dit niet konden doen. Let op: omdat 123people geen gegevens opslaat is het daarom niet mogelijk om gegevens te verwijderen.